laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerststronk 4
  ingrediënten:
    Voor het deeg:
5 eigelen
75 g poedersuiker
1 zakje gevanillineerde suiker
1 flesje Rumaroma
5 eiwitten
75 g suiker
150 g bloem

Voor de crème:
50 g gesmolten melkchocolade
150 g gesmolten fondantchocolade
300 g zachte boter
1/2 flesje Rumaroma
1/16 l (60 ml) Rum

Voor de garnering:
cacao
groene marsepein
witte marsepein
rode marsepein
poedersuiker
  bereiding:
    Klop de eigelen samen met de poedersuiker, de gevanillineerde
suiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eigwitten met de suiker
stijf en schep dit voorzichtig onder het eidooiermengsel. Zeef de
bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier bekleedde
bakplaat (30 x 35 cm) en plaats dit in het midden van de voor-
verwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten.

Stort het gebak onmiddellijk op een met suiker bestrooid stuk
papier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en
verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek.
Klop voor de crème de chocolade met de boter, het rumaroma
en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van
deze crème en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats
dit gedurende 10 minuten in de koelkast.

Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de
crème. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje
van beide uiteindes en plaats deze als zijtakken aan de stronk.
Maak met de crème schors voor de boomstronk en bestrooi deze
met cacao.

Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer
10 cm lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennennaalden
over de ganse lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met de
witte marsepein enkele 1,5 cm dikke rollen en plaats deze op de
groene marsepein als kaarsen. Uit de rode marsepein vlammetjes
vormen en deze op de kaarsen plaatsen. Bestrooi de kerststronk
lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend
wordt.

Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd)
Gasoven: Stand 4 (voorverwarmd)
Baktijd: ongeveer 12 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats