laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met kervelsaus en romige aardappelpuree
  ingrediënten:
   


  • 3 wortelen
  • 1 venkelknol
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
  • 2 eetlepels kervel (fijngehakt)
  • 2 cl olijfolie (extra vierge)
  • 1000 g kabeljauwfilet
  • 2 uien
  • 200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
  • peper
  • zout
  • 8 aardappelen (Bintje)
  • 75 g boter (roomboter)
  • 2.5 dl melk (halfvol)
  • zout
  • 50 g boter (bakboter)
  • 10 g bloem (tarwebloem)
  • 2 eetlepels kervel (fijngehakt)
  • 1 sjalot
  • 2.5 dl room
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  bereiding:
    De wortelen en de venkel schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. De tuinkruiden fijnhakken.

Een vel aluminium insmeren met een scheutje olie en de visfilet erop leggen.

De groenten toevoegen. De uien fijnhakken en ze met de garnalen over de vis strooien. Kruiden met peper en zout en er een scheutje olie over gieten. De folie afsluiten en de vis 40 minuten in een op 120 graden voorverwarmde oven laten garen.

Ondertussen de geschilde aardappelen gaarkoken met een beetje zout, afgieten en fijnstampen met roomboter en verwarmde melk. De puree warm houden en terwijl de saus maken.

De rest van de boter laten smelten in een pannetje. De bloem, de kervel en de gehakte sjalot erdoor roeren. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en de room erdoor roeren. De saus nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen onder af en toe roeren.

De visfilet verdelen en de groenten over verwarmde borden verdelen en serveren met aardappelpuree en kervelsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats