laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinaasappelsnoepjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

100 gr boter
100 gr zwarte chocolade
70 gr bloem
2 el Grand Marnier
10 cl melk
100 gr marsepein
3 eieren
70 gr poedersuikers
1 sinaasappel
1 kfl gistpoeder
100 gr gekonfijte sinaasappelschil
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 160°C.
Beboter individuele vormpjes en bepoeder ze met bloem.
Rasp de schilletjes van de sinaasappel en pers hem uit.
Mix de marsepein met het sinaasappelsap en de Grand Marnier tot een gladde crème.
Hak de helft van de gekonfijte sinaasappelschors fijn en laat de boter smelten.
Klop de boter, het sinaasappelschors en de suiker op. Voeg dan één voor één de eieren toe en vervolgens de bloem, gist, sinaasappelrasp en de amandelcrème. Klop tot een homogeen beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak 20 minuten onderaan in de oven. Controleer met een mes of de gebakjes gaar zijn.
Haal de snoepjes uit de vormpjes, bestrooi ze met bloemsuiker en laat ze afkoelen.
Doe de chocolade en de melk vlak voor het serveren in een pannetje en laat smelten op een zacht vuurtje.
Leg de snoepjes op borden, overgiet ze met warme chocoladesaus en versier met de rest van de gekonfijte sinaasappelschors.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats