laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoetzure baby-uitjes met serranopeper- en rozijnen
  ingrediënten:
    350 g kleine, ronde uitjes, geschild
4 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 1/2 dl kippenbouillon
2 eetlepels Serranopeper- en rozijnenjam
zout en versgemalen zwarte peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de uitjes in een enkele laag in een kleine braadslee en sprenkel er de olie over. Hussel de uitjes, bestrooi ze met een klein beetje zout en rooster ze 12-15 minuten in de oven.
Haal de uitjes uit de oven, voeg de azijn, bouillon en serranojam toe en zet de braadslee nog 10 minuten in de oven. Doe de uitjes over in een schaal en schep eventueel achtergebleven kookvocht eraf.

Deze uitjes smaken geweldig bij gegrilde kip of geroosterd varkensvlees. Serveer ze als relish of als groentebijgerecht: verdubbel in het laatste geval de hoeveelheden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats