laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje in champignonroomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    Voor het varkenshaasje
    1 varkenshaasje van ongeveer 800 gram
    bakboter
    peper en zout

    Voor de champignonroomsaus:
    200 g fijn gesneden champignons
    bakboter
    citroensap
    2 eetlepels madera
    peper en zout
    2 dl room
    1/4 l vleesbouillon
  bereiding:
    Voor het varkenshaasje
Laat de boter smelten in een pan.
Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
Bak het varkenshaasje rondom bruin. Zorg dat de binnenkant rosé blijft.
Haal het varkenshaasje uit de pan en leg het even op een voorverwarmde schotel.
Giet het braadvocht nog niet weg.

Voor de champignonroomsaus:
Laat wat boter smelten in een pan.
Stoof de champignons in de boter en besprenkel ze met citroensap.
Giet de vleesbouillon in de pan waarin u het varkenshaasje hebt gebakken.
Is het braadvocht losgekomen, voeg dan de room toe om de saus aan te dikken.
Breng de saus op smaak met madera, peper en zout.
Voeg vervolgens de gestoofde champignons toe en de saus is klaar.
Snijd het varkenshaasje in sneden en overgiet met de champignonroomsaus.

Serveren met kroketten of gebakken aardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats