laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananendessert
  ingrediënten:
    ½ potje oranje marmelade (250 gram)
5 eetlepels rum
4 eetlepels witte basterdsuiker
zout
2 eiwitten
1 zeer dun afgesneden schil van een goedgeboende sinaasappel
4 grote bananen
80-100 gram chocolaatjes
  bereiding:
    Roer de marmelade en de rum door elkaar en voeg eventueel wat basterdsuiker toe. Klop de eiwitten met 2-3 eetlepels basterdsuiker en enkele korrels zout. Snijd van de sinaasappelschil lange smalle reepjes, kook die 2-3 minuten in een paar lepels water. Schep de sinaasappelschil uit het water en laat het kooknat afkoelen. Pel de bananen en snijd ze overlangs door. Bestrijk de halve bananen met de marmelade met rum en leg ze, in kleine stukken verdeeld op de dessertschotel.
Rasp een paar chocolaatjes. Klop het eiwit nog even op en voeg druppelsgewijs 1 eetlepel van het kooknat van de sinaasappelschil toe. Bedek de bananen met het eiwitschuim, garneer het eiwit met de reepjes sinaasappelschil en de geraspte chocolade. Schik de hele chocolaatjes rondom het dessert en serveer dit koud, niet te lang na het bereiden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats