laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinaaskaramel met speculaasijs
  ingrediënten:
    - 1 doos speculaasroomijs
- 2 sinaasappels
- ± 3 eetl. karamelsaus
- instantsausbinder
- fijne koekjes voor de afwerking (bv. sigarettenkoekjes)
  bereiding:
    enkele uren vooraf

Schil met een scherp mes de sinaasappelen tot op het vruchtvlees, zodat er geen witte vliesjes meer te zien zijn. Doe dit boven een kom en vang het sap op. Snij ze in schijven van ongeveer 1,5 cm en vervolgens in partjes. Sprenkel er de karamelsaus over en laat enkele uren trekken. Schep tussenin eens voorzichtig om.

Verwarm de sinaaspartjes in de karamel op zacht vuur, tot ze lauw zijn.
Schep ze eruit. Laat de karamel heel even koken en bind lichtjes met instantsausbinder.

Schep wat speculaasroomijs in het midden van de borden of in brede coupes.
Schik er de lauwe sinaaspartjes rond en versier met streepjes saus.
Steek er een fijn koekje bovenop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats