laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebardeerde fazantenfilets
  ingrediënten:
    - +/- 700 g fazantenfilets (diepvries)
- 5 à 6 sneetjes gezouten spek
- het sap van 1 citroen
- 1,5 dl room
- 3 eetl. boter
- 1 koffiel. mosterd
- 4 jeneverbessen
- 1/4 koffiel. rozemarijn
- peper
  bereiding:
    Laat de fazantenfilets ongeveer 2 u. oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
Wikkel elke fazantenfilet in een sneetje spek dat u vastmaakt met een cocktailprikker.

Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de fazantenfilets aan beide zijden aan (± 2 min.). Neem ze uit de pan en doe er het citroensap, de room en de mosterd bij.
Meng goed dooreen en breng op smaak met peper, 1/4 koffiel. rozemarijn en 4 jeneverbessen.
Leg de fazantenfilets in de saus, dek de pan af en laat op een zacht vuur gaar worden (± 6 min.).
Haal het vlees uit de pan en laat de saus op een hevig vuur inkoken tot de gewenste dikte.

Schik de fazantenfilets op een schotel. Overgiet met de saus en versier met gestoofd witloof. Dien op met aardappelkroketten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats