laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasteitjes met mantelschelpnoten
  ingrediënten:
    - 400 g mantelschelpnoten (diepvries)
- 2 preien
- 2 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas)
- 3 eetl. geraspte parmezaan
- 4 pasteitjes in bladerdeeg
- 1 eidooier
- 2 eetl. bloem
- 1 eetl. boter
- het sap van 1/2 citroen
- nootmuskaat
- peper en zout
  bereiding:
    Snij de prei in zeer fijne ringen (wit en een beetje groen).
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de preiringen toe.
Roer om en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat op een zacht vuur gedurende 5 min. stoven.
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe, roer om en laat nog eens 5 min. stoven.
Meng 2 eetl. mascarpone, 2 eetl. bloem en de eidooier goed dooreen en voeg dit mengsel bij de bereiding. Meng goed dooreen en laat zachtjes binden.
Roer er 3 eetl. geraspte parmezaankaas door en breng, indien nodig, op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.

Intussen hebt u de pasteitjes verwarmd in de hete oven (10 min. op 200°C). Snij de 'hoedjes' eruit, vul de pasteitjes met de bereiding en zet de 'hoedjes' er terug op.

Versier met een toefje peterselie of tuinkers en een schijfje citroen en dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats