laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kervelroomsoep met Noordzeegarnalen
  ingrediënten:
    150 g Noordzeegarnalen (diepvries)
6 bolletjes kervel (diepvries)
200 g gesneden prei (diepvries)
2 grote geschilde aardappelen
3 sjalotjes
1 L visbouillon
(2 blokjes, opgelost in 1 L heet water)
1 dl lichte room (15 % vetgehalte)
1 eidooier
1 eetl. boter
peper en zout
  bereiding:
    Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan. Stoof er de gesnipperde sjalotten glazig in (niet laten kleuren).


Voeg de diepgevroren prei toe, samen met de in stukjes gesneden aardappel en schep om. Laat 2 min. stoven. Leng aan met 1 L visbouillon, dek af en laat 20 min. zachtjes koken.


Mix de soep fijn, doe er de diepgevroren bolletjes kervel in en zet ze nog 5 min. op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren Noordzeegarnalen toe en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.


In een soepterrine klopt u de eidooier los met de room. Giet er de hete soep bij. Goed roeren en onmiddellijk opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats