laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenbouillon met ei
  ingrediënten:
    250 gram kippenfilet
1 1/2 liter water
zout
een stukje foelie
verse kruiden zoals selderij, peterselie en een stukje winterwortel of een kruidenbuiltje voor kippensoep
2 eieren
  bereiding:
    Breng fillet met water, zout en foelie aan de kook. Plaats een plaatje onder de pan en laat de bouillon op laag vuur minstens 3 uur trekken. Na 1 1/2 uur de gewassen en kleingesneden groente toevoegen. Zeef de soep door een doek; snijd de kippenfillet nog kleiner. Doe die kip weer in de gezeefde bouillon terug en zet de pan weer op het vuur.. Breek de eieren in een schaaltje; roer er even met een vork in en giet het in de soep. Blijven roeren tot de soep weer kookt en meteen weer opdienen. Geef er toast met kruidenboter bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats