laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 bitterkoekjesmousse met warme kersensaus
  ingrediënten:
    - 8 bitterkoekjes
- 3 eetlepels suiker
- 2 dl volle melk
- 1 zakje gelatinepoeder*
- 1/8 liter slagroom
- 1 potje kersen zonder pit
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- snufje kruidnagelpoeder
- 1 eetlepel aardappelmeel
- 8 chocoladesticks
  bereiding:
    Breek de bitterkoekjes in stukjes. Voeg de suiker en 1 dl melk toe. Verwarm het ca. 5 minuten tegen de kook aan. Laat dit mengsel afkoelen.
Klop intussen de rest van de melk met het gelatinepoeder luchtig. Roer het bitterkoekjesmengsel en de stijfgeklopte slagroom erdoor.
Laat de mousse in de koelkast in ca. 1 uur opstijven. Verwarm de kersen met het vocht, de likeur en een snufje kruidnagelpoeder.
Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen. Laat de saus ca. 1 minuut zachtjes koken.
Verdeel de mousse over 4 bordjes. Schep de kersensaus ernaast. Garneer met de chocoladesticks.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats