laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rodekool met appelstroop en kaneel
  ingrediënten:
    1 kleine rode kool (ca. 1 kilo)
2 appels (Elstar)
2 eetlepels appelstroop
1 eetlepel rode - wijnazijn
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels allesbinder
zout
  bereiding:
    Van rodekool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
In pan kool met 1 dl water afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken, halverwege omscheppen.
Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
Stukjes appel door rodekool scheppen en alles nog ca. 5 minuten koken. Appelstroop, azijn en kaneelpoeder erdoor scheppen. Allesbinder erdoor roeren en nog ca. 1 minuut verwarmen.
Rodekool op smaak brengen met zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats