laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bread & butterpudding met whiskey-marmelade en
  ingrediënten:
    2 pakken beschuitbollen
100 g roomboter
1 potje Chivers Olde English marmalade met whisky
200 g double cream of mascarpone
500 ml slagroom
2 eieren
4 eidooiers
1 el vanille-essence
5 el rietsuiker
100 ml whisky

Voor de saus:
3 el boter
8 el rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
200 ml slagroom
200 ml whiskey
1 el vanille-essence

taartvorm (Ø 20 cm)
crème brûlée brander
  bereiding:
    Snij de beschuitbollen diagonaal in zessen. Leg de stukjes in een vuurvaste schaal en toast ze ca 15 min in een oven van 175°C.
Smelt intussen de roomboter in een steelpannetje.
Haal de toast uit de oven, laat even afkoelen en besmeer de helft dik met marmelade.
Vet een vuurvaste schaal in. Leg de stukken toast erin. Giet de gesmolten boter erover en hussel.
Roer eieren en eidooiers los met suiker, vanille-essence en whiskey.
Roer de mascarpone los met de slagroom
Meng eimengsel en roommengsel en giet het over de toast.
Bak 45 à 50 min in een oven van 175°C - het roommengsel moet dan gestold zijn.

Butterscotchsaus:
Smelt de boter.
Voeg als deze bruist de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. De saus moet bubbelen.
Voeg voorzichtig de room toe.
Roer goed, voeg de whiskey onder voortdurend roeren toe, haal van het vuur, voeg de vanille-essence toe, laat ietwat afkoelen en giet de warme saus bij het serveren over de pudding
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats