laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstbombe
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

7 blaadjes witte gelatine
2 dl melk
0,5 dl water
200 gram amandelspijs
200 gram aardbeien
200 gram kersen zonder pit
4 dl slagroom
2 eetlepels suiker
1 cake
5 eetlepels rum

Voor de bosvruchtensaus:
0,5 pot bosvrucbtenjam
1 sinaasappel
beetje poedersuiker
1 uitgeperste citroen of 2 eetlepels citroensap uit een flesje

Een taart- of tulbandvorm met een inhoud van 2 liter en plastic huishoudfolie.
  bereiding:
    Week de blaadjes gelatine in ruim koud water, verwarm de melk met 1/2 dl water, voeg de amandelspijs toe en los de uitgeknepen blaadjes gelatine er in op. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk.
Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel die door deze amandelmelk. (Houd een klein beetje slagroom achter voor een toefje).

Bekleed de vorm met de folie, beleg de binnenkant met de in plakken gesneden cake. Sprenkel de rum erover. Schep het room/vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met de rest van de rum. Zet de bombe afgedekt minstens 3 uur in de ijskast. Stort de bombe op een platte schaal, verwijder huishoudfolie.

Voor de saus:
Boen de sinaasappel schoon onder stromend water en rasp een theelepel van de schil. Pers de sinaasappel. Verwarm de bosvruchtenjam, de port, sinaasappelsap, -rasp en citroensap . Giet de iets afgekoelde saus over de bombe. Garneer de bombe met de achtergebleven slagroom (toefje) en strooi een klein beetje poedersuiker eroverheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats