laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijnenrug in witte wijngelei
  ingrediënten:
    2 konijnenruggen a 350 g
4 kleine artisjokbodems
2 sjalotten
100 g gemengde sla
4 blaadjes gelatine
500 ml witte wijn (Chinon blanc)
200 ml vinaigrette
1 takje rozemarijn
6 blaadjes kervel
zout naar smaak
  bereiding:
    De konijnenrug wassen, met keukengaren bij elkaar binden en samen met de geplette botten in een pan leggen. De rozemarijn en de gehakte sjalotten toevoegen en met witte wijn bedekken. Voeg zout toe en laat op zacht vuur 20 minuten koken. Van het vuur nemen.
De gelatineblaadjes in koud water weken, door de kookvloeistof van het konijn roeren en door een zeef gieten. De artisjokbodems koken, laten afkoelen en in plakken snijden.
Het bindgaren verwijderen, de gelei over het vlees gieten en koud wegzetten. De plakken artisjok en de gemengde sla ieder apart met vianaigrette op smaak brengen.
Het met gelei bedekte konijnenvlees in ronde plakken snijden. De sla over de borden verdelen. In het midden van ieder bord een artisjokboem leggen en de plakken konijn er omheen schikken. Met kervelblaadjes garneren en met grof gehakte gelei bestrooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats