Tobleronemousse met sinaasappelsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 6 personen:
300 gr Toblerone (reep)
2 eieren 2 eetlepels poedersuiker
4 dl slagroom 2 dl sinaasappelsap
1 dl sinaasappelsap
100 gr suiker
5 eetlepels marmelade |
|
bereiding: |
|
|
chocolade boven kom in stukjes breken. In pannetje met heet water zetten tot chocolade zacht is. Eieren met poedersuiker schuimig kloppen. Door gesmolten chocolade roeren. Slagroom stijfkloppen en door chocolademassa spatelen. 2-3 uur laten opstijven. Sinaasappelsap aan de kook brengen en 5 minuten laten koken. Met dunschiller reepjes van sinaasappel trekken. In sinaasappelsap 10 minuten zachtjes koken. Uit sap scheppen en droogdeppen. 1/2 dl water met suiker aan de kook brengen en tot dikke siroop laten inkoken. Van vuur af schilletjes erdoor roeren. 30 minuten laten marineren. Marmelade door sap roeren.
Saus verwarmen tot vloeibaar. Ovale bolletjes mousse op borden scheppen. Garneren met schilletjes. Saus eromheen scheppen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|