laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsbout met knoflook en rozemarijn
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 lamsbout (750) gr, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen)
3 teentjes knoflook
1 bosje rozemarijn
zout, peper
25 gr boter,
1 ui, grof gehakt
1 stengel bleekselder,in stukken
1/2 winterwortel, in stukjes
2 1/2 dl rode wijn
4 dl kalfsfond (pot)
  bereiding:
    knoflook in reepjes snijden. Takjes rozemarijn in kleine stukjes verdelen. Kleine sneetjes in lamsbout maken en knoflook en rozemarijn erin steken (uitstekende steeltjes beschermen met aluminiumfolie). Vlees met zout en peper inwrijven. In braadslede boter laten smelten. Lamsbout met botten erin leggen, groenten erom scheppen.

oven voorverwarmen op 180 C. Vlees in oven in 50 minuten ros‚ braden, regelmatig bedruipen. Lamsbout uit oven 15 minuten laten rusten. Intussen bakvet uit braadslede scheppen. Aanbaksel met rode wijn losroeren. Boven sauspan zeven en tot helft laten inkoken. Kalfsfond toevoegen en tot sausdikte laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats