laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appel-amandeldessert
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 dl amaretto (amandellikeur)
100 gr rozijnen
4 goudrenetten
50 gr amandelsnippers
2 eetlepels suiker
kaneel
sap van een 1/2 citroen
1 eidooier, losgeklopt
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
(vanille) roomijs
  bereiding:
    likeur verwarmen. Rozijnen erin laten wellen. Geschilde appels in blokjes snijden. Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen. In beboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap. Appelmengsel bedekken, randen instoppen. Deksel versieren met uit restjes gesneden appel. Afgedekt in koelkast zetten.

oven voorverwarmen op 225 C. Deeg bestrijken met eidooier. In oven in 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven iets laten afkoelen.
bolletjes ijs op bovenkant scheppen. Snel opdienen.

Tip:
ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes.
Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats