laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pizza met chorizo en garnalan
  ingrediënten:
    250 ml tomatensaus met basilicum
100 g chorizo of salami
1 ui, in plakjes
1 rode paprika in dunne ringen
100 g roze garnalen
3/4 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 bolletje mozzarella in plakken snijden
50 g vers geraspte parmezaanse kaas
  bereiding:
    De echte keukentalenten maken hun pizzadeeg zelf, maar natuurlijk bestaan er ook kant-en-klaarformules.

Voor het deeg heb je 200 gram bloem, een half zakje gedroogde gist, zout en anderhalve eetlepel olijfolie nodig. Meng eerst de bloem, de gist en een halve theelepel zout in een kom. Daarna voeg je er de olijfolie en 1 dl warm water aan toe. Dit alles goed mengen tot een samenhangend deeg ontstaat. Daarna nog eens 10 minuten kneden tot het soepel en elastisch is geworden. Het deeg in een kom plaatsen, afdekken met een plasticfolie en het ongeveer 1 uur op een warme plek laten rijzen. Als laatste moet je het deeg uitrollen tot 2 pizza’s. Niet vergeten bloem op het aanrecht te strooien!

Vandaag stellen we je een pizza met chorizo en garnalen voor.


De oven moet eerst voorverwarmd worden op 200°C. Betsrijk de zelfgemaakte pizzabodems met tomatensaus. Leg de plakjes chirozo erop en verdeel hierover de uiringen, paprikaringen en roze garnalen. Vergeet de Italiaanse kruiden niet. Verdeel tot slot de mozzarella en parmezaanse kaas over de pizza. Bak de pizza in de oven ongeveer 15 à 20 minuten. Let vooral dat de pizza mooi bruin en gaar is. Presenteer met een fris salaatje van veldsla en rucola.

Eens het pizzadeeg gemaakt is, zijn er geen regels. Wees creatief en laat je fantasie de vrije loop. Enkele andere lekkernijen zijn: pizza met mosselen, met gegrilde kip, met look en champignons of enkel groentjes. Alles is mogelijk. Nog restjes over? Mix en proef het resultaat. Misschien creëer je een nieuw recept en word je beroemd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats