laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aspergesoep met Hazelnoten
  ingrediënten:
    125 gram gepelde hazelnoten
20 gr. Boter
1 grote gesnipperde ui
2 dikke plakken ham
1,25 liter bouillon
0,5 dl droge sherry
1,5 dl room
450 gram gekookte asperges of blikasperges
  bereiding:
    Bak de noten in de boter goudbruin en hak ze heel fijn (in foodprocessor)
Fruit de uien tot ze glazig zijn in dezelfde boter. Doe de uien met de ham ook in foodprocessor en hak het heel fijn.
Roer de noten, uien en ham samen met 0,5 ltr bouillon tot een vaste massa.
Verwarm de rest van de bouillon en roer het notenmengsel, sherry en evt. peper en zout er door.
Laat de soep 15 min. Zachtjes sudderen. Snijd de goed uitgelekte asperges in stukken en voeg ze bij de soep.
Laat ze door en door warm worden en doe als laatste de room erdoor.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats