laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Struisvogel in de wok
  ingrediënten:
   
    300gr struisvogelsteak in reepjes geseden
  • 2 koffielepels sojasaus
  • 2 koffielepels droge sherry
  • 2koffielepels suiker
  • 2 koffielepels bloem
  • 6 eetlepels water
  • 2 eetlepels sojaolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • bosje pijpajuintjes in grove stukken gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 100 gr minimaiskolfjes
  • 3 eetlepels gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 koffielepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  bereiding:
    Marineer de stuisvogelreepjes in een mengsel van 2 koffielepels sojasaus 1 koffielepel droge sherry, suiker, bloem, 3 eetlepels water en 2 eetlepels olie, laat 2 uur rusten.

Verwarm 3 eetlepels olie in de wok, fruit hierin de de ui en de looksnippers en voeg er dan de vleesreepjes en de gember aan toe, roerbak enkele minuten en meng er dan de maiskolfjes, paprikareepjes en pjipajuintjes onder, roerbak knapperig gaar, besprenkel met de bouillon en de rest van de sherry, meng er de rest van de suiker onder en breng op smaak met oestersaus, sesamolie en peper.
Maak een papje van de resterende bloem met 2 eetlepels water en bind hiermee de saus.
Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats