laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip in calvados-roomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kip van 1,8 kg, in delen
100 gr boter
Zout
Peper
1 bouquet garni (1 takje tijm, 1 laurierblaadje in 1 preiblad gebonden)
2 sjalotten, fijngehakt
1 fles cider (mousserende appelwijn, 0,75 liter)
1 dl calvados
250 gr crème fraîche
250 gr champignons, grote gehalveerd
2 eetlepels fijngehakte peterselie
  bereiding:
    (Poelier vragen kip in 8 stukken te snijden.Rest karkas in stukken gehakt meevragen)

Kipdelen met zout en peper bestrooien
In grote braadpan boter verhitten
Kipdelen en karkasdelen rondom bruin bakken
Bouquet garni toevoegen
Kip met deksel op pan in ± 20-25 minuten zachtjes gaar laten worden
Kip uit pan nemen (karkas erin laten)
Sjalotjes toevoegen en ± 5 minuten bakken
Cider en calvados toevoegen en aanbaksels losroeren. ± 10 minuten zachtjes laten koken
Saus zeven
Tot helft laten inkoken
Crèmeme fraîche erdoor roeren
Champignons toevoegen en in ± 8 minuten zachtjes gaar laten worden
Peterselie erdoor roeren
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats