|  |   |  | 			
				
					| Ossehaas in deeg |  
					|  | ingrediënten: |  
					|  |  | Voor 4 personen: 
 600 gr ossehaas (middenstuk)
 2 eetlepels olie
 Zout
 Peper
 1,25 dl droge rode wijn
 
 Voor de vulling:
 200 gr mager kalfsgehakt
 1/2 theelepel mosterd
 1/2 theelepel zout
 1 theelepel groene peper
 2 eetlepels gehakte peterselie
 1 theelepel tijm
 30 gr geraspte ui
 1 eetlepel paneermeel
 
 Voor het deeg:
 450 gr bladerdeeg (10 plakjes)
 1 eidooier
 2 eetlepels slagroom
 |  
					|  | bereiding: |  
					|  |  | Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten In hete pan vlees in ± 10 minuten rondom aanbraden
 Regelmatig omkeren (niet in prikken)
 Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper bestrooien
 Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetlepels laten inkoken
 Ossehaas ermee bestrijken
 In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden
 Alle ingrediënten voor vulling mengen
 Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik
 In midden 1/4 deel van vulling strijken
 Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen
 Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen
 Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen
 Dooier loskloppen met room
 Deeg ermee bestrijken
 Oven voorverwarmen op 200 graden
 In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden
 Voor het aansnijden ± 10 minuten laten rusten
 Serveren met honing-tijmsaus en Gratin de champignons
 |  
					|  |  
					|  |  
|   
 
 |  
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin |  
			|  |  |  |