|
|
|
Vijgentaartje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
450 gr bladerdeeg (10 plakjes), ontdooid
4 verse vijgen, ongeschild
2 rijpe peren, geschild, klokhuis verwijderd
40 gr boter
1/2 vanillestokje
10 anijszaadjes, fijngewreven
Poedersuiker |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 200 graden
Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm
Inprikken
In midden van oven in 12-16 minuten goudbruin bakken
Laten afkoelen
12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken
Vruchten in dunne plakjes snijden
In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken
Laten afkoelen
4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje
Bestrooien met poedersuiker
Serveren met frambozen- of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen)
Tip:
ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|