  | 
    
 
 | 
      | 
    
					
				
					| 
 Tongfilets la Pompadour | 
				 
							
					|   | 
					ingrediënten: | 
				 			
				
					|   | 
					  | 
					8 tongfilets 
  1 dl droge witte wijn 
  2 1/2 dl visbouillon (tablet) 
  1 wortel, in stukken 
  1 ui, in stukken 
  2 takjes peterselie 
  1 laurierblad 
  150 gr garnalen 
  200 gr champignons, in dunne plakjes 
  1/8 liter slagroom 
  50 gr boter | 
				 
							
					|   | 
					bereiding: | 
				 
				
					|   | 
					  | 
					Tongfilets oprollen en met cocktailprikker vastzetten of met draadje vastbinden 
  Wijn en bouillon met wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook brengen en ± 15 minuten zachtjes trekken 
  Vuur temperen 
  Visrolletjes in het vocht leggen en ± 8 minuten pocheren (niet koken) 
  Vis uit pan scheppen en op warme schaal leggen 
  Garnalen ± 5 minuten in bouillon warmen 
  Garnalen naast de visrolletjes leggen 
  Warm houden 
  Bouillon zeven en laten inkoken tot 2 dl 
  Room toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken 
  Intussen in 25 gr boter champignons ± 5 minuten zacht bakken 
  Champignons ook op schaal leggen 
  Rest van boter door de saus roeren (niet meer koken) 
  Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons | 
				 
				
					|   | 
				 
				
					|   | 
				 
                           
 
  | 
 
				
					|   | 
					mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
				 
					
			  | 
		 
		 
 | 
      |