laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde visfilet met garnalensaus
  ingrediënten:
    400 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis
75 gram boter
zout
40 gram bloem
2 dl melk
5 eetlepels droge witte wijn
mespunt geraspte nootmuskaat
peper
150 gram gepelde gekookte garnalen
1 in dunne schijven gesneden citroen
  bereiding:
    Was verse vis; laat vis uit de diepvries ontdooien.
Verwarm 3½ dl water met 15 gram boter en ½ theelepel zout. Doe de vis in de pan en pocheer die, terwijl het water tegen de kook aan wordt gehouden, in 8-12 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets of moten, gaar. Smelt intussen de rest van de boter; voeg de bloem toe en laat deze, al roerende, enigszins gaar worden. Schenk dan de melk bij kleine hoeveelheden tegelijk in de pan en roer steeds het mengsel glad, voordat opnieuw melk wordt toegevoegd. Verdun het mengsel met het kooknat van de intussen gaar geworden vis. Voeg aan de saus de wijn, de nootmuskaat en peper toe. Was de garnalen en droog ze met keukenpapier; proef of de garnalen uit blik niet te zout zijn; spoel ze dan in een zeef met lauwwarm water af en droog ze. Roer de garnalen door de saus en laat ze daarin warm worden.
Leg de vis in een voorverwarmde schaal, giet de saus erover en garneer het gerecht met de schijfjes citroen. Geef er gebakken of gefrituurde Parijse aardappeltjes bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats