laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstpudding
  ingrediënten:
    20 gram oranjesnippers
20 gram gesnipperde gember
25 gram bitterkoekjes
25 gram lange vingers
boter om in te vetten
1 appel
1 peer
1 klontje boter
citroensap
3 dl melk
3 eieren
rum
30 gram suiker
  bereiding:
    Maak de oranjesnippers en gembersnippers nog fijner. Verkruimel de koekjes of snijd deze in stukjes. Schil de appel en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd de vruchten in stukjes. Bak de appel en peer in de boter goudbruin en laat het merendeel van het vocht verdampen. Besprenkel de vruchten met citroensap en meng snippers, koekjes en vruchtenstukjes door elkaar. Klop melk, eieren en suiker door elkaar. Beboter een hoge schaal van ca. 1 liter inhoud en leg het vruchtenmengsel erin. Giet het eimengsel erop en sluit de schaal met een deksel. Zet de schaal in een pan met zacht kokend water en laat de pudding in ca. 1-1½ uur stollen. Stort de pudding dan op een schaal. Verwarm wat rum en steek deze aan. Giet de brandende rum over de hete pudding en serveer deze onmiddellijk. Eet de pudding warm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats