laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaanse Tira Misu
  ingrediënten:
   

  • 3 eidooiers en 2 hele eieren
  • 100 gram suiker
  • 1/2 dl Sambucca
  • 1/2 dl Amaretto
  • 500 gram mascarpone
  • 4 blaadjes geweekte gelatine
  • 2/3 pak lange vingers
  • 1 potje sterke koffie
  • cacaopoeder
  bereiding:
    (circa 30 minuten en 2 uur opstijven in koelkast):
Klop de eidooiers, de hele eieren en de suiker au Bain Marie (= warm waterbad) tot ongeveer 37 graden. Klop dit hierna koud met een mixer of in de keukenmachine. U zult zien dat de massa nu wat vaster wordt. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de Sambucca en de Amaretto, welke eerst met wat niet kokende koffie is verwarmd. Laat dit geheel wat afkoelen en vermeng het met de gladgeroerde mascarpone. Spatel vervolgens direct de eimassa er doorheen. Beleg een ovale glazen schaal met lange vingers, die met de niet besuikerde kant in de koffie zijn gedoopt. Giet hierop een gedeelte van het mengsel en bedek dit weer met de in de koffie gedoopte lange vingers. Bedek het opnieuw met het mengsel en strijk de bovenkant glad met een paletmes. Laat een en ander in de koeling opstijven en strooi er vlak voor het serveren wat cacaopoeder overheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats