laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenlever met Mango
  ingrediënten:
    200 gr eendenlever
150 gr appels
150 gr mango
20 gr suiker
basilicum
3 el boter
2 el cognac
50 gr mangochutney
3 el bloem
  bereiding:
    Was de appels en de mango, schil ze en snijd in teerlinkjes.

Fruit ze in 1 el boter, stooi er de suiker over en laat licht carameliseren

Rol de eendenlever in bloem en bak in 1 el boter.
Flambeer met de cognac.

Heb je geen mangochutney bij de hand. Kan je ook volgende proberen
2 el azijn en 1 el suiker in een pannetje laten carameliseren.

Voeg er mangosap en mangovlees aan toe ( schraap de steen af) kook op klein vuur. Voeg 100 ml bouillon toe en reduceer. Roer er op het laatst 1 el boter door, blijf verwarmen en roeren tot saus de gewenste dikte heeft.
Serveer de eendenlever bovenop de appel-mangocompote, napeer de saus errond, niet erop.

Garneer met basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats