laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 wintergratin
  ingrediënten:
    300 gr.gebraden rundvlees (koud)
2 uien
2 appels
30 tot 40 gr.boter
1 kilo gekookte aardappelen (KOUD)
zout
peper
nootmuskaat
1 dl.vocht
paneermeel
klontjes boter
  bereiding:
    Bestrijk een ovenschotel met boter.

Snijd het vlees in stukjes en de aardappelen in plakjes.
Snippers de ajuin.
Appelen schillen en in schijfjes snijden

De ui in de boter lichtbruin licht laten bruinen, uit de pan halen en er daarna de appelschijfjes in bakken.

Leg laag om laag plakjes aardappel, gefruite ui, vlees en de gebakken appels in de ovenschaal.
De laatste laag plakjes aardappel leggen.
De lagen met zout , peper en nootmuskaat kruiden en alles overgieten alles met een restje saus of een dik gekookte (vlees)bouillon.

Paneermeel over de schotel strooien en een paar klontjes boter opleggen.

De schotel in een voorverwarmde oven van 180 °C zetten en door en door warm laten worden ( een kleine 40 min. à 3 kwartier - afhankelijk van de grootte van de schotel).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats