Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
50 gr snelkokende macaroni
4 dl water (40 cl)
1/2 theelepel zout
1/4 blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje of 1/4 tablet
50 gr aangemaakt rundergehakt
1 dl water (10 cl)
1/2 afgestreken eetlepel maizena |
|
bereiding: |
|
|
Breng 400 cc water aan de kook met 1/2 theelepel zout.
Doe de macaroni erbij en laat deze 7 minuten koken.
Kijk voor de zekerheid op de verpakking hoe lang jouw macaroni moet koken.
Maak met natte handen gehaktballetjes, zo groot als een knikker.
Breng in de steelpan 100 cc water aan de kook, samen met het bouillonblokje en de tomatenpuree.
Doe de gehaktballetjes erbij en laat het 5 minuten koken.
Giet de macaroni door de vergiet en laat het water eruit lekken.
Doe de maizena in een kommetje en roer er met weinig water een glad papje van.
Doe er eerst 1 eetlepel water bij en doe er pas meer bij als het papje te dik blijft.
Roer het papje in het kokende gehakt-tomatensausje.
Blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt.
Voeg de uitgelekte macaroni toe en laat dit even doorwarmen op halfhoog vuur.
Serveer de hete macaroni op een groot plat bord. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|