laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Finse appeltaart
  ingrediënten:
    100 gram zelfrijzend bakmeel.
50 gram volkoren meel.
50 gram havermoutvlokken.
200 gram zachte boter.
Boter om in te vetten.
125 gram lichtbruine basterdsuiker.
1 ei
5 appels bij voorbeeld Cox oranje.
1 eetlepel citroensap.
3 eetlepels suiker.
1 eetlepel kaneel.
1 zakje geschaafde amandelen 45 gram.
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
Roer het bakmeel met het volkorenmeel en de havermoutvlokken door elkaar.
Klop de boter met de basterdsuiker licht en romig.
Klop het ei er door.
Spatel het bloemmengsel er door.
Vet een lage taartvorm (doorsnee 22 cm) met boter in.
Druk het deeg hierin uit.
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in schijfjes.
Schep het citroensap, de suiker en de kaneel door elkaar.
Leg de appelschijven dakpansgewijs op de deegbodem.
Strooi de geschaafde amandelen erover.
Bak de appeltaart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats