laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krokante madeiracake
  ingrediënten:
    200 g zachte boter
fijngeraspte schil van 1 citroen
150 g basterdsuiker
3 eieren
75 g bloem, gezeefd
150 g zelfrijzendbakmeel, gezeefd

Voor het glazuur:
3 el heldere honing
115 g fijngehakte sukade
50 g amandelsnippers
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een bakvorm van 450 g in, bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier en vet het papier in.
Klop de boter, de citroenschil en de suiker schuimig en romig.
Klop er een voor een de eieren doorheen.
Zeef de bloem en het bakmeel en roer het door het eimengsel.
Schenk het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in het midden van de oven gedurende 45-50 minuten of totdat een in het midden van de cake gestoken vleespen er schoon en droog uitkomt.
Laat de cake 5 min. in de vorm afkoelen alvorens hem op een rooster te storten.
Verwijder het bakpapier en laat de cake afkoelen.


Glazuur: verwarm honing, sukade en amandelsnippers.
Haal het pannetje van het vuur en roer alles goed door elkaar.
Bestrijk de cake met het honingglazuur goed uitharden voordat u de cake serveert.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats