laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsvlees met Valdeon
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

300 gr Valdeon (blauwaderkaas)
800 gr kalfslappen in blokjes
500 gr champignons
1 ui
1 prei
2 el verse peterselie, gehakt
1 tl tijm
3 dl Sherry
3 dl kalfsfond
olijfolie
peper en zout
  bereiding:
    Peper en zout het vlees, braad het in de hete olijfolie goudbruin aan en schep het vlees in een ovenschaal. (braadvocht in de pan laten!)
Maak de champignons schoon en hak ze fijn, snij de ui en prei fijn en bak samen met de champignons, in het braadvocht, goudbruin.
Voeg dan de tijm toe. blus af met de Sherry en giet dit mengsel bij de kalfslappen. Voeg de kalfsond toe, aan de kook brengen en laat het geheel ± 30 min. stoven in een voorverwarmde oven op 190°C.
Voeg water toe als het vocht te snel verdampt. Brokkel voor het serveren de Valdeon over de schotel en bestrooi met de peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats