laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kikkerbilletjes met asperges
  ingrediënten:
    3 kikkerbilletjes per persoon;
1 bosje asperges;
150 gr. cantharellen;
1 flinke sjalot;
400 ml. room;
1 takje verse dragon;
bloem.

Voor de sesamzaadkoekjes:
100 gr. sesamzaad;
20 gram maanzaad;
40 gr. boter;
15 gr. suiker;
sap van 1 citroen;
20 ml water;
20 gr. honing.
  bereiding:
    Smelt de boter voor de sesamkoekjes en klaar deze door het vet te scheiden van het water. Voeg de andere ingrediĆ«nten toe aan de geklaarde boter en roer tot een deeg. Maak hoopjes van het beslag ter grootte van een eetlepel en leg ze met een flinke tussenruimte op bakpapier. Bak de koekjes op 180 graden gedurende ong. 7 minuten. Laat ze afkoelen op een stalen plaat of koud aanrecht.

Ontdooi de kikkerbilletjes in een mengsel van melk en water om de sappigheid te behouden. Laat ze goed uitlekken, kruid ze met zout en witte peper en bestuif ze met bloem. Verhit een koekenpan met wat olie en een klontje boter, klop overtollige bloem van de billetjes en bak ze op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Blus de pan af met een borrel pernod en voeg de room toe. Laat kort inkoken tot sausdikte.

Borstel de paddenstoeltjes schoon en verwijder eventuele stokjes en grassprietjes. Hak de sjalot en fruit deze met de cantharellen in wat boter gaar. Breng op smaak met peper en zout. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd ze diagonaal in stukken van drie centimeter.
Verhit een wok met wat olie en bak de asperges op hoog vuur tot de buitenkant begint te carameliseren en de binnenkant nog knapperig en sappig is. Breng ze op smaak met wat peper en zout en verse nootmuskaat.

Leg een ring op het bord en vul deze met de asperges. Leg de kikkerbilletjes er op en dek af met wat cantharellen.
Werk af met een sesamdekseltje, druppel nog wat saus rond het gerecht en strooi daarover nog wat vers gehakte dragon.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats