laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ovenschotel van kip met latkes en gehakte lever
  ingrediënten:
    Voor de kipschotel:
1 kip in stuken of 8 drumsticks;
Schil van 1 sinaasappel;
4 uien, in ringen gesneden;
3 takjes verse tijm, gerist;
sap van 1 citroen;
3 dl vers geperst sinaasappelsap;
1 el honing;
2 dl droge witte wijn.

Voor de gehakte lever:
250 gr. kippenlevers;
1 hard gekookt ei;
1 gehakte ui olijfolie;
gehakte bieslook.

Voor de latkes:
Drie flinke aardappelen;
1 middelgrote ui;
30 gr. matzemeel (mag ook gewone bloem zijn);
1 ei.
  bereiding:
    Kruid de stukken kip met peper en zout en bestuif ze met bloem. Verhit een zware pan met olie en bak daarin de kip rondom bruin. Leg de stukken naast elkaar in een passende ovenschaal en strooi de sinaasappeljulienne erover. Haal het vet uit de pan en fruit de uienringen op matig vuur tot ze glazig zijn. Voeg de tijm toe, breng op smaak met wat zout en verdeel de uien over de kip.

Verhit een steelpan met daarin het sinaasappelsap, citroensap, honing en witte wijn en laat dit inkoken tot ΒΌ. Giet deze saus over de kip en plaats de schaal in de oven (180 graden) gedurende een half uur. Bedruip tussendoor enkele keren met het vocht.

Verhit een koekenpan met wat olie en fruit daarin de gehakte ui kort. Haal de ui uit de pan en bak de levertjes in dezelfde olie gedurende 5 minuten. Doe de uien en de levertjes met het hardgekookte ei in de keukenmachine en maal tot de massa fijn is. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen en wat zout. Laat afkoelen.

Rasp de aardappelen en de ui en laat ze uitlekken in een zeef. Druk goed aan om al het vocht te verwijderen. Roer het meel en het ei erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verhit een pan met een laagje olie en bak hierin aardappelkoekjes met een doorsnee van ongeveer 5 centimeter. Bestrooi ze nog lichtjes met wat zout.

Serveer de stukken kip met per persoon twee latkes, met op iedere latke een quenelle gehakte lever, bestrooid met gehakte bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats