|
|
|
Gebakken Patrijs, Nem van Pata Grega en Witloof |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 patrijzen
4 staven witloof
klontje boter
peper, zout
beetje suiker
4 nemblaadjes of filodeegblaadjes
8 sneden Pata Grega |
|
bereiding: |
|
|
Braad de 4 patrijzen aan en zet ze in de oven (180°c), met een klontje boter, voor ongeveer 10 minuten.
Snijd de 4 staven witloof fijn. Stoof deze in boter met peper, zout, beetje suiker (voor de bitterheid) Leg ze op een handdoek zodat deze goed kunnen uitlekken.
De 4 nemblaadje openleggen, waarover eerst de 8 sneden Pata Grega worden opgelegd en daarna het gestoofde witloof. Rol ze op zodat je een nem (loempia) bekomt.
Frituur de nem goudbruin.
Snijd de nem schuin in 2.
Versnijd de patrijs en leg deze onderaan.
Werk af met aardappelkroketten en braadjus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|