laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Surprisebeursje
  ingrediënten:
    3 plakjes bladerdeeg 90g elk
150 g rivierkreeftenvlees
100 g surimisticks
100 g mozzarella (bolletje)
100 g zongedroogde tomaten
100 g verse kruidenkaas (type Boursin)
227 g ananasstukjes (blik)
bloem
1 eetl. boter
1 ei
5 blaadjes basilicum
kerriepoeder
peper en zout
  bereiding:
    Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.
Snij het bolletje mozzarella in kleine blokjes.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op.


Enkele uren vooraf (30 min.)

Snij het rivierkreeftenvlees in kleinere stukjes en meng onder de kruidenkaas.

Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en meng met de mozzarellablokjes en de fijngesnipperde basilicum. Kruid met peper en zout.

Snipper de surimisticks fijn en meng met de ananasstukjes. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.

Snij elke plak bladerdeeg in 6 gelijke vierkantjes. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol elk vierkantje bladerdeeg uit met de deegrol of glazen fles.
Schep op elk stukje wat van 1 van de 3 vullingen en vouw de plakjes dicht tot een beursje. Zet koel weg.

Enkele uren vooraf (30 min.)

Boter een ovenplaat in en strooi er wat bloem over. Klop het ei los en strijk er de beursjes mee in. Schik ze op de ovenplaat en laat 20 min. bakken in een op 220 °C voorverwarmde oven.


Geef de beursjes bij het aperitief of serveer ze als voorgerecht met een slaatje en sausje:

- Laat het ananassap even koken samen met 1 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water). Bind de saus eventueel met instantsausbinder en kruid naar smaak met peper en zout.

- Leg in het midden van elk bord wat gemengde sla, lepel er de saus rond en schik er 3 verschillende beursjes bij. Serveer de resterende hapjes apart.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats