laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaneelcake in laagjes
  ingrediënten:
    2 eieren
0.5 vanillestokje
1 eierdooier
100 gr. boter
85 gr. bloem
35 gr. suiker
15 gr. custardpoeder
100 gr. basterdsuiker, witte
150 gr. melkchocolade
1.5 dl. melk
0.5 dl. kaneel-likeur
1 el. cacaopoeder
1 el. kaneel
2 el. poedersuiker
Zout
  bereiding:
    De eieren met de basterdsuiker en een snufje zout losroeren en au bain marie verwarmen tot lauwwarm. De boter in de steelpan laten smelten. Bloem met cacao en kaneel zeven. Het eiermengsel luchtig kloppen en hier eerst de bloem en vervolgens de gesmolten boter door spatelen.

Het bakblik invetten en het beslag erin overdoen en de cake in de op 150 graden Celsius voorverwarmde oven zetten en in 60 minuten goudbruin en gaar bakken. Stort de cake op een taartrooster en laat hem afkoelen.Voor de vulling eerst banketroom maken. Hiervoor het grootste deel van de melk met het opengesneden vanillestokje langzaam aan de kook brengen. De custard met de resterende melk losroeren en de suiker en de eidooier door het papje roeren. Dit papje door de kokende melk roeren, het geheel even door laten koken en vervolgens af laten koelen. De boter zalfachtig en luchtig kloppen en de banketbakkersroom hier in gedeelten door kloppen. De poedersuiker toevoegen en het geheel luchtig kloppen.

De cake overlangs in 5 plakken snijden en de plakken met wat kaneellikeur besprenkelen. De onderste cakeplak met de vulling bestrijken en hier de volgende plak op leggen. Deze ook met de crème bestrijken en op deze manier de gevulde cake opbouwen. De buitenkant van de cake netjes glad afwerken en de cake in de koelkast op laten stijven. De chocolade au bain marie laten smelten en de zijkanten en de smalle bovenkant van de gevulde cake hiermee bestrijken. De cake op bakpapier zetten en de chocolade laten stollen. De bovenkant van de cake vervolgens met poedersuiker bestuiven. Repen bakpapier op de cake leggen en het geheel met kaneel bestuiven. Het bakpapier verwijderen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats