laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenpeper op aardappelkoekjes
  ingrediënten:
    3 eetl. bloem,
olie
vossebessen-compote
750 g hertenvlees
30 g margarine
zout, peper, tijm
1 dl rode wijn,
1 dl bouillon
30 g maïzena
1 eetl. citroensap
2 eetl. pruimenjam
1 kg aardappelen
1 grote ui,
3-4 eieren
  bereiding:
    Snijd het vlees in reepjes. Schroei ze in hete margarine dicht. Strooi er zout, peper en tijmpoeder bij. Schenk wijn en bouillon in de pan, leg het deksel erop en laat alles ca. 40 minuten zachtjes koken. Bind het vocht met aangelengde maïzena en breng de saus op smaak met citroensap, pruimen jam en evt. nog wat zout en peper.

Schil de aardappelen, was ze en rasp ze grof. Snipper de ui. Ver meng de massa met eieren, bloem, zout en peper. Vorm er platte koeken van en bak ze in hete olie bruin en gaar. Schep wat van de hertepeper op ieder aardappel koekje en garneer met vossebessencompote.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats