laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appeltaart (microgolf)
  ingrediënten:
    Voor het deeg:
3 el slagroom
300 gr bloem
1 kleine eetlepel gist (droge)
150 gr boter
120 gr suiker
3 eieren

Voor de vulling:
4 dikke appelen
5 eetlepels suiker
  bereiding:
    De suiker met de boter vermengen tot het zacht en schuimig wordt.
De eieren een voor een toevoegen.
De bloem en de gist mengen en aan de boter toevoegen, de slagroom erover gieten en het geheel zorgvuldig mixen.
De vorm beboteren en bestuiven met paneermeel, het deeg in de bakplaat gieten en gelijkmatig verdelen.
De appels schillen en in kleine schijfjes snijden.
De schijfjes op het deeg leggen en een beetje aandrukken, zodat ze niet op het oppervlak blijven liggen, en de suiker erover strooien.
Op de crispstand of bakstand bakken gedurende 12 minuten.

Tip:
U kunt uw appeltaart ook serveren met geklopte of vloeibare room.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats