laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebak met sinaasappel en amandelen
  ingrediënten:
    180 g malse boter
180 g griessuiker
3 eieren
150 g gezeefde bloem
1 zakje gist,
80 g amandelpoeder,
1 koffielepel bitter amandelextract,
de fijngeraspte schil van twee ongespoten sinaasappelen en het sap van een sinaasappel.

125 g bloemsuiker
het sap van twee sinaasappelen
  bereiding:
    Klop 180 g malse boter en 180 g griessuiker tot een glad mengsel. Terwijl u blijft kloppen, voegt u een voor een drie eieren toe en daarna achtereenvolgens 150 g gezeefde bloem met 1 zakje gist, 80 g amandelpoeder, 1 koffielepel bitter amandelextract, de fijngeraspte schil van twee ongespoten sinaasappelen en het sap van een sinaasappel. Doe het mengsel in een beboterde en met bloem bestrooide bakvorm.
Laat gedurende 50 min in een warme oven bakken, th. 5 (150°C). Laat op een zacht vuur 125 g bloemsuiker smelten in het sap van twee sinaasappelen. Haal het gebak na de baktijd uit zijn vorm en leg het op een rooster die u op een diepe schotel plaatst. Laat het gebak doordrenken met de warme siroop tot het verzadigd is. Heel koel opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats