laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Leidse Hutspot met Rookworst
  ingrediënten:
    500 gr. mager rookspek
500 gr. witte bonen
500 gr. pastinaak
500 gr. uien
1,5 kg. winterwortel
1 rookworst
50 gr. roomboter
  bereiding:
    Was de bonen en week ze in ruim water gedurende tenminste 12 uur. Zet de bonen op het vuur in het weekwater en breng tegen de kook.

Snijdt het spek in dobbelsteentjes, voeg toe en laat onder deksel zachtjes koken gedurende een kwartier. Schil de pastinaak en de wortel en snijdt kleine dobbelsteentjes. Snijdt ook de uien klein. Voeg de groentes toe aan de bonen en breng weer aan de kook. Leg de rookworst bovenop.

Laat nog +/- 3 kwartier zachtjes koken, haal de worst uit de pan en giet af. Schep de hutspot om met de boter en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met schijfjes van de rookworst. Geef er roomboter bij om te "smeren".

Tip:
Schep de hutspot tussendoor niet om. De groentes vallen uit elkaar en de structuur van het gerecht verdwijnt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats