laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sauzen bij pasta
  ingrediënten:
   

    Dit is een soort Bolognese-saus (de heisa van kippelevers en champignons heb ik weggelaten.) Here's how:

  • 350 gram rundergehakt
  • stuk winterwortel of paar worteltjes
  • 1 grote ui (of 2 kleine)
  • 1 paprika, kleur maakt niet uit
  • 1 blik tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • zout, peper en oregano c.q. pizzakruiden
  • slaolie



U snippert de uit en snijdt de paprika in stukjes. Doe een paar eetlepels slaolie in een pan en laat dit heet worden. U voegt het gehakt toe en roert met een vork dit steeds om. Het beoogde effect is dat het gehakt complet uit elkaar valt, en de losse stukjes afzonderlijk gaar worden. Reken op een paar minuten. Als het te droog dreigt te worden, voeg dan wat water toe. Voeg dan de ui en de fijngesnipperde en licht afgekookte worteltjes en de paprika toe, en de inhoud van het blik tomaten. Die tomaten snijdt u met een schilmesje in stukken (gewoon, beetje in de prut hakken). Pers de knoflook uit; als u geen knoflookpers hebt kunt u de knoflook ook eerst in kleine stukjes snijden. Voor de smaak maakt dat niet uit, die smaken trekken toch door elkaar. Voeg zout, peper en oregano toe. Laat de saus nog een paar minuten doorpruttelen. Eventueel kunt u er geraspte kaas bij serveren, maar nodig is dat niet.

Deze saus kan uitstekend een tijd van te voren gemaakt worden, en dan worden ingevroren. Denkt u er wel aan dat ingevroren spullen altijd meer tijd nodig hebben om te ontdooien dan u denkt! Haal dus die saus de avond ervoor uit het vriesvak en zet hem gewoon 24 uur in de koelkast.
  bereiding:
    [b:2e954cc1be][color=red:2e954cc1be][size=19:2e954cc1be][u:2e954cc1be]Broccolisaus[/u:2e954cc1be][/color:2e954cc1be][/size:2e954cc1be][/b:2e954cc1be]

De hierboven genoemde saus komt bij ons al sinds jaren regelmatig op tafel, dus je wilt dan ook wel eens wat anders.

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 of 2 grote uien
  • 500 gram broccoli
  • 1 blik tomaten
  • paar teentjes knoflook
  • zout, peper en pizzakruiden
  • paar eetlepels slagroom
  • slaolie



Snipper de ui en de knoflook, snij de broccolie in stukjes en was ze. (U weet dat de stelen van broccoli, in dunne plakjes gesneden, zonder meer te gebruiken zijn?) Verhit wat olie in een braadpan, voeg het gehakt toe, maak het los (gewoon in hakken) en bak het tot het een grijzige massa is. Voeg de ui, knoflook en broccoli toe, paar minuten meebakken. Draai het blik tomaten open, snij de tomaten enigszins fijn (gewoon met een mesje hakken, dus). Voeg de slagroom, zout en peper toe, en laat de zaak een minuut of 15 pruttelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats