laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazerug met roze bessen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 hazerug +/- 600gr of 240 gr per persoon
1 el vetstof
4 sjalotten
1 wortel
1 stukje prei
1 dl rode wijn
2 dl vetarme bouillon
2 el roze bessen op azijn (Poivre Rose)
1 kruidentuiltje (laurier en tijm)
  bereiding:
    Bak de hazerug in de hete vetstof aan alle zijden bruin.
Haal de filets uit pan.
Fruit de fijngensnipperde sjalotten in het braadvet.
Voeg hierbij de wortel, prei, peper en eventueel zout en de laurier en tijm bij.
Blus met de rode wijn en de vetarme bouillon.
Breng de hazerug terug in de pan en laat verder stoven (+/- 15 minuten).
Het hazevlees moet binnnenin lichtroze zijn.
Zeef de saus en roer er de roze bessen onder.

TIP :
Bij dit gerecht passen zowel gestoofde vruchten als gestoofde groenten.

200 kcal p.p.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats