laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Speculaas-Appeltaart
  ingrediënten:
    250 gr (room)boter (of margarine)
250 gr donkere basterdsuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 kg goudreinetten
2 eetlepels custard en scheutje melk
100 gr rozijnen/krenten
100 gr amandelen
2 1/2 eieren
2 zakjes vanille suiker
koek en speculaaskuiden
kaneel
amandelspijs
  bereiding:
    Vet de springvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Appelen schillen en in blokjes snijden. In een grote kom doen. Rozijnen en gehakte amandelen erbij doen. Besprenkelen met citroensap en op smaak maken met kaneel. Doe hier 2 eetlepels custard en een scheutje melk doorheen.

Doe de amandelspijs in het diepe bord. Prak dit fijn met 1 ei.

Ten slotte het deeg. Meng de boter,suiker en zakjes vanille suiker. 1 ei en wat citroensap erdoor heen en een smeuige brei ervan maken. Door het zelfrijzend bakmeel,voeg je de koek en speculaaskruiden toe. Meng dit goed door het beslag tot een grote bol. 3/4 gebruik je voor de bodem en zijkant. Verdeel de amandelspijs over de bodem. Daarover heen doe je de kom met appelblokjes etc. En de taart maak je af met een gladde plak deeg of je maakt reepjes zoals op de gewone appeltaart. Bestrijk de taart met 'n 1/2 ei

ca. 60 min. in de oven op stand 7 (electrisch)

Een heerlijke traktatie op pakjesavond maar ook zo in deze koude maanden kan deze taart gesmikkeld worden. Lekker met een flinke dot slagroom. De taart kan gegarneerd worden met halve amandelen. I.p.v. rozijnen/krenten en amandelen kan je ook een zakje studentenhaver gebruiken. Maak de noten wel zo fijn mogelijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats