|
|
|
Knapperige tortilla's mer roze garnalen en avocado |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 g roze garnalen
- 1 rijpe avocado
- 2 bosuitjes
- 1 limoen of citroen
- 1 eetlepel grof gehakte koriander
- 2 eetlepels olie
- 2 bloemtortilla's
- 4 eetlepels zure room
- 50 g geraspte belegen kaas
- 100 g gemengde eikenbladsla
- zout,
- Tabasco of chilipoeder
|
|
bereiding: |
|
|
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de
bosuitjes in
ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de
limoen uit. Schep
in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uiringetjes, de koriander, de
geraspte limoenschil
en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels Tabasco
naar smaak toe. Bak 1
tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin.
Laat de tortilla op
een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room
over de tortilla's
uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en
schep in het midden
een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|