laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fazantfilet met appeltjes en calvadossaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 fazantfilets
1/2 pot gevogeltefond
bekertje slankroom (2 dl.)
4 appels
zout en peper
75 gr. boter
1 el suiker
1 dl calvados
aluminiumfolie
  bereiding:
    Appels schillen en in partjes snijden. In een hoge pan de fond en slankroom ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken tot 2 dl. De fazantfilets bestrooien met zout en peper. In een braadpan 50 gr. boter verhitten en de fazantfilets hierin in ca. 10 gaarbakken. In een koekepan de rest van de boter verhitten en de appeltjes hierin ca. 3 minuten bakken. Af en toe keren. Suiker toevoegen en de appeltjes op een laag vuurtje warmhouden. De filets uit de pan halen en warmhouden in aluminiumfolie. Calvados aan het bakvet toevoegen en de aanbaksels goed losroeren Ingekookte room eraan toevoegen en nog ongeveer 2 minuutjes zachtjes koken. Evt. nog wat zout en peper toevoegen. Saus over 4 borden verdelen. De fazantfilets in het midden leggen en de appeltjes ernaast verdelen. Heerlijk met rodekool of zuurkool en aardappelkroketjes of puree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats