|
|
|
Scampi met oestersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
450 gr scampi, gepeld, staartje intact
2 el olie
1 teentje fijngehakte look
1/2 thl geraspte verse gember
1 el oestersaus
2 el Chinese wijn of droge sherry
1 dl visbouillon
1 thl maizena
1 el water. |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de look en de gember, voeg de scampi toe en roerbak tot de scampi rood ziet.
Blus met oestersaus, Chinese wijn en warme visbouillon en laat exact 1 minuut zachtjes koken. Schuif de scampi naar een kant van de wok en voer de met 1 el water aangelengdemaizena toe. Roer totdat het vocht lichtgebonden is en roer ook de scampi mee door deze saus.
Zet de pan op tafel en geef er gebakken Chinese moedels of rijst bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|